Leningen en andere opties zonnepanelen

Leningen en andere financiële opties voor MARS SOLAR Zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen van MARS SOLAR is een slimme zet voor je energierekening die voor iedereen haalbaar kan zijn dankzij verschillende financieringsopties:

  1. Overheidssteun: In Vlaanderen zijn er diverse overheidsinitiatieven en subsidies beschikbaar voor huiseigenaren die investeren in zonnepanelen. Deze subsidies kunnen de initiële kosten van je zonnepanelen aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de vermindering van 50 tot 100% op je kadastraal inkomen gedurende 5 jaar. 

    Vanaf 2024 krijg je een premie van € 75 per kWp voor de eerste 4 kWp en € 37,50 kWp van 4 tot 6 kWp. Maximaal € 375 en maximaal 40% van het factuurbedrag (inclusief btw).

  2. Groene leningen: Banken en financiële instellingen bieden vaak speciale leningen aan voor duurzame projecten, waaronder zonnepaneleninstallaties. Deze leningen hebben vaak gunstige rentetarieven en soepele terugbetalingsvoorwaarden, waardoor het financieren van je zonnepanelen eenvoudiger wordt. Zo bieden banken als KBC en Belfius groene leningen aan, met een scherp tarief van 4%. 


  3. MARS SOLAR Financieringsopties: MARS SOLAR begrijpt dat de financiering van zonnepanelen een belangrijk aspect is voor veel huiseigenaren. Daarom bieden we begeleiding bij het verkennen van financieringsmogelijkheden die het beste bij jouw budget passen. MARS SOLAR werkt samen met verschillende banken om voor jou de beste optie te vinden. 


  4. Herziening van de hypotheeklening: Als je al een hypotheek hebt en overweldigd bent door de kosten van een nieuwe lening, kan je overwegen om je huidige hypotheek te herzien. Als de rentetarieven gunstiger zijn geworden sinds de oorspronkelijke lening, kan herfinanciering helpen bij het vrijmaken van kapitaal voor zonnepanelen. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier

  5. Verlenging van de looptijd van de hypotheek: Een andere strategie om de financiering van uw zonnepanelen haalbaar te maken, is het verlengen van de looptijd van je hypotheek. Hierdoor kan je je maandelijkse betalingen verlagen en geld vrijmaken voor jouw investering in duurzame energie. 

  6. Aanvullend pensioen: Als je geniet van een aanvullend pensioen, kan je overwegen om hiervan een voorschot te nemen voor je zonnepanelen. Dit kan een handige bron van financiering zijn zonder dat je een nieuwe lening hoeft af te sluiten.

Bij MARS SOLAR begrijpen we dat de financiële kant van zonnepanelen belangrijk is.

We staan klaar om je te helpen bij het verkennen van de beschikbare financieringsopties, zodat je kan profiteren van groene energie en tegelijkertijd je budget in evenwicht kan houden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van je zonne-energiedoelen.

Samen kunnen we de overstap naar hernieuwbare energie gemakkelijker maken!

Onze passie is zonneklaar: Jouw energie, onze expertise.

Heb je het al gehoord? Wij zijn <b style="color:#E77B99"> verhuisd! </b>

Vanaf 15/11/2023 kan je ons vinden in ons nieuwe kantoor:
<b style="color:#E77B99"> Stapelplein 70 / 002, 9000 Gent.</b>

Geachte klanten, Mars solar zal van 16 december tot 2 januari onbereikbaar zijn vanwege de feestdagen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Tot ziens in 2023