veiligheid_installeren_van_zonnepanelen_illustratie

Het installeren van zonnepanelen: een focus op onze veiligheidsmaatregelen

Bij MARS SOLAR staat veiligheid altijd bovenaan de prioriteitenlijst. Of het nu gaat om het aantrekken van nieuwe installateurs of het geruststellen van onze gewaardeerde klanten, we willen ervoor zorgen dat iedereen zich bewust is van de strenge veiligheidsmaatregelen die we nemen bij het installeren van zonnepanelen. Onze toewijding aan veiligheid is niet alleen een verantwoordelijkheid tegenover onze installateurs, maar ook een geruststelling voor onze klanten.

Opleiding en Certificering

Bij MARS SOLAR is kennis macht en veiligheid. Daarom zorgen we ervoor dat al onze installateurs grondig zijn opgeleid en gecertificeerd. Ze zijn uitgerust met essentiële EHBO-vaardigheden, VCA-certificering en het correcte gebruik van hoogtewerkers. Wat nog meer vertrouwen geeft, is dat al deze vaardigheden en certificeringen in september aandachtig worden bijgewerkt. Op deze manier verzekeren we dat onze teams altijd up-to-date zijn met de nieuwste veiligheidsprotocollen.

Werfcontroles en Verbeteringen

Onze betrokkenheid bij veiligheid gaat verder dan opleidingen. We hebben een speciaal teamlid toegewezen om regelmatige werfcontroles uit te voeren. Deze controles zijn bedoeld om mogelijke veiligheidsrisico’s te identificeren en kansen voor verbetering te vinden. Deze proactieve benadering zorgt ervoor dat onze installateurs in een omgeving werken die voortdurend wordt geoptimaliseerd voor maximale veiligheid.

Veiligheidsuitrusting

De uitrusting van onze installateurs is een essentieel aspect van hun veiligheid. Onze teams zijn volledig voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), waaronder veiligheidsschoenen, brillen, handschoenen en veiligheidsharnassen. Recentelijk hebben we ook geïnvesteerd in geavanceerde valbeveiligingssystemen die op de dakranden worden geplaatst. Deze extra veiligheidsmaatregelen garanderen dat onze installateurs met volledige gemoedsrust kunnen werken, zelfs op grote hoogten.

Grondige Voorbereiding en Communicatie

Een goede voorbereiding is cruciaal voor een veilige en succesvolle zonnepaneleninstallatie. Voordat onze installateurs aan de slag gaan, zorgen we ervoor dat de werkruimtes vrij zijn van obstakels en materialen. Technische bezoeken vooraf stellen ons in staat om te beoordelen hoe we veilig op het dak kunnen werken. We maken ook consequent gebruik van hoogtewerkers bij installaties boven de 5 meter. Deze grondige aanpak minimaliseert het risico en verhoogt de veiligheid.

Weeromstandigheden en Veiligheid

De veiligheid van onze installateurs is niet onderhandelbaar, en dit geldt ook voor de weersomstandigheden. We laten onze teams niet werken in slecht weer, wat de risico’s aanzienlijk verhoogt. We geloven dat veiligheid voorop moet staan, zelfs als dat betekent dat we soms moeten wachten op geschiktere omstandigheden om aan het werk te gaan.

 

Bij MARS SOLAR begrijpen we dat onze installateurs onze ruggengraat zijn en de sleutel tot het leveren van kwaliteitsvolle zonnepaneleninstallaties. Veiligheid is onze prioriteit, en we zijn er trots op dat we ons inzetten voor een werkomgeving die maximale bescherming en gemoedsrust biedt. Of je nu een potentiële installateur bent die deel wil uitmaken van ons team of een klant die op zoek is naar een veilige en betrouwbare partner voor je zonnepanelenproject, je kunt erop vertrouwen dat veiligheid altijd centraal staat bij MARS SOLAR.

Onze passie is zonneklaar: Jouw energie, onze expertise.

Heb je het al gehoord? Wij zijn <b style="color:#E77B99"> verhuisd! </b>

Vanaf 15/11/2023 kan je ons vinden in ons nieuwe kantoor:
<b style="color:#E77B99"> Stapelplein 70 / 002, 9000 Gent.</b>

Geachte klanten, Mars solar zal van 16 december tot 2 januari onbereikbaar zijn vanwege de feestdagen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Tot ziens in 2023