Skip links
Switch to zonne-energie

Laadpalen voor gezinnen en KMO's

Laadpalen thuis of op het werk installeren?
Een prima optie!
Bij Mars Solar denken we met je mee om de beste oplossingen te bieden. we garanderen kwaliteit, en begeleiden je bij elke stap van het proces!

Gebruik onze laadpaal en laad je auto veilig op!

De laadpaal die wij plaatsen is standaard voorzien van een overbelastingsbeveiliging. Je hoeft dus geen zorgen te maken over gesprongen zekeringen!

Dit zorgt er ook voor dat het elektrisch systeem van jouw woning binnen zijn vermogensgrens blijft. De laadpaal zal automatisch zijn capaciteit aanpassen.

Bekijk je kosten en laadproces

Wacht niet tot je maandelijkse afrekening om de kosten van thuis opladen te ontdekken!

Met behulp van de app en het dashboard kan je in real-time zien hoeveel je oplaadt en hoeveel het je kost. Met gesplitste facturering kan je de kosten van het opladen doorberekenen aan je werkgever.

Je kan ook controleren hoeveel zonne-energie gebruikt wordt tijdens een oplaadsessie als je zonnepanelen hebt.

Verdien geld aan je thuislaadpaal

Sta anderen toe om jouw laadpaal te gebruiken en wordt betaald voor de tijd dat ze hem gebruiken.

Om hier gebruik van te maken moet je enkele acties ondernemen. Zo registreer je je eerst voor de betaaldiensten . Vervolgens kleef je de bijgeleeverde QR-code op je laadpaal. Als iemand gebruik wil maken van jouw laadpaal scannen ze deze code, zo wordt de app geopend en kunnen ze starten met laden!

Het geld dat je van deze oplaadbeurten ontvangt wordt periodiek op jouw rekening gestort.

Onze laadinfrastructuur

Aan de muur gemonteerd
Met 1 socket
Type 2 aansluiting
1-fase, tot 7,4 kW of 3-fase, tot 22 kW

Aan de muur gemonteerd
Met 1 laadkabel (max. 2,5 m)
Type 2 aansluiting
1-fase, tot 7,4 kW of 3-fase, tot 22 kW

Aan de muur gemonteerd
Met 1 laadkabel (max. 8 m) met kabelhouder
Type 2 aansluiting
1-fase, tot 7,4 kW of 3-fase, tot 22 kW

FAQ over laadpalen

Een thuislaadpaal is aangesloten op een eigen beschermde stroomkring aan het begin van je elektrische installatie. 

Doordat er geen kunstmatige stroombeperking nodig is, laadt de wagen aan een laadpaal een pak efficiënter op dan aan het stopcontact.

De garantie dat je elke dag een 100% opgeladen wagen hebt is één van de grootste voordelen van elektrisch rijden. Laadsnelheid is daarbij uiteraard van belang.

Door een laadpaal te kopen van de geschikte capaciteit garandeer je dat je auto kan laden aan de maximale snelheid. Op die manier bespaar je ook enorm veel tijd door niet te moeten stoppen bij laadstations.

Als je bij jouw thuis een laadstation voor elektrische wagens installeert, kan je van een belastingvermindering genieten voor de uitgaven die u daarvoor betaalt van 1 september 2021 tot en met 2024. De belastingvermindering varieert van 45 % tot 15 % van de uitgaven afhankelijk van het jaar van betaling van de uitgaven. Het maximaal voordeel per laadpaal is €1.500.

Het gaat over uitgaven voor de aankoop van een laadpaal, de plaatsing ervan en de keuring van de installatie.

De laadpaal moet:

  • In of in de onmiddellijke nabijheid van uw woning geplaatst worden,
  • Een intelligente laadpaal zijn: de laadtijd en het laadvermogen moeten door een energiebeheerssysteem gestuurd kunnen worden,
  • Enkel groene stroom gebruiken
  • Goedgekeurd zijn door een erkend keuring.

Als onderneming kan je ook rekenen op extra steun indien je investeert in een laadpaal die publiek toegankelijk is. Tot en met 31 augustus 2024 geldt er een verhoogde kostenaftrek voor deze investering. 

Zonnepanelen

wil je meer weten over ons aanbod van zonnepanelen?

Geachte klanten, Mars solar zal van 16 december tot 2 januari onbereikbaar zijn vanwege de feestdagen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Tot ziens in 2023