Skip links
Switch to zonne-energie

Zonnepanelen voor gezinnen en KMO's

Wij vergemakkelijken het installatieproces om hernieuwbare energie beschikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen.

Waarom zonnepanelen
bij Mars Solar?🔆

MARS SOLAR levert al meer dan 5 jaar een uitstekende service en hoogwaardige installaties van zonnepanelen. We hebben meer dan 500 klanten geholpen om over te schakelen op zonne-energie in België.

Het doel van MARS SOLAR is om van België een groener land te maken. Dit doen we aan de hand van onze Belgische Belinus zonnepanelen. Hierdoor dragen wij ook bij aan de hernieuwbare markt in ons eigen land.

Onze op maat gemaakte zonnepaneel installaties, in combinatie met onze uitzonderlijke service, heeft MARS SOLAR gepositioneerd als de toonaangevend zonnepaneel installateur in België.

Installatie Stappenplan

Wil je weten hoe het proces loopt voor het plaatsen van zonnepanelen bij ons?
Hieronder vind je een uitgebreid stappenplan van hoe wij tewerk zullen gaan.

Afspraak wordt ingepland met een van onze experts

De klant plant samen met een Mars Solar collega telefonisch een afspraak in.

Expert gaat langs bij de klant op de afgesproken datum

De Mars Solar expert zoekt samen met de klant naar de perfecte opstelling van de zonnepanelen en eventueel thuisbatterijen en/of laadpalen voor de woning.

Na akkoord van de opgemaakte offerte wordt de manier van betalen beslist door de klant

Indien dit met een lening is dan wordt de lening aangevraagd door Mars Solar of de klant heeft ook de keuze om die bij zijn eigen bank aan te vragen.

Screening voor installatie

De technische dienst controleert het klanten dossier en bekijkt welke materialen er nodig zijn voor de perfecte installatie. Op deze manier is elke installatie op maat gemaakt. Het team zal ook rekening houden met persoonlijke aanvragen van de klanten.

Lening is goedgekeurd door de bank

Eenmaal de lening goedgekeurd is ontvangt de klant het geld op zijn rekening. Hierna wordt de klant opgebeld door Mars Solar voor een forecast datum en de voorschot factuur van de installatie.

Naderende installatiedatum

Twee weken voor de forecast datum belt Mars Solar de klant op voor de datum vast te leggen. Hierbij zal rekening gehouden worden met de wensen van de klant en de weersvoorspellingen.

Tijd voor de installatie!

De effectieve installatie bestaat uit 2 stappen, een team dat de zonnepanelen komt plaatsen en een elektricien voor de aansluiting.

De installatie is voltooid, wat gebeurt er nu?

Het team zorgt voor een volledig werkende installatie alvorens de keuring zal worden aangevraagd. Mars Solar zal voor de premieaanvraag het nodig werk doen en u hiervan op de hoogte houden.

GENIETEN VAN HET ZONNETJE!

Het installatieproces is voltooid. Geniet van de zon!

Dakrenovaties

Wil je zonnepanelen laten installeren maar kan je dak het gewicht niet aan?
Wij, bij MARS SOLAR, lossen dit op samen met jou.

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Jouw premie wordt aangevraagd zodra de keuring is goedgekeurd. Na deze keuring ontvang je een G-nummer. Dit nummer stuur je door naar Mars Solar zodat wij jouw premie kunnen aanvragen bij Fluvius. Wij bieden deze service aan zodat jij je hier geen zorgen over moet maken.

De premie wordt pas uitbetaald na de installatie van de digitale meter. Helaas ligt dit niet in onze handen maar bij Fluvius. Dit kan 2 tot 3 maanden duren. Af en toe kan je jouw premie al na een maand ontvangen. Dit hangt er van af hoe druk het is bij Fluvius.

Zonne-energie is een belangrijk aspect voor de toekomst van onze wereld als hernieuwbare en schone energiebron.

Veel personen die interesse hebben in zonnepanelen weten niet hoeveel ze er nodig hebben en welk type het best werkt voor hun. Om je te helpen bij dit proces, kan je altijd hulp inroepen van een elektricien van MARS SOLAR.

Eenmaal de keuring gebeurd is, krijg je van hun een G-nummer. Wij nemen dan contact op met jou om deze te vragen aan je. 

De zonnepanelen van MARS SOLAR zijn zo gemaakt dat je ze de eerste zes à zeven jaar niet hoeft te reinigen.

Normaal gezien spoelt een goede regenbui de zonnepanelen weer proper. Er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen op deze regel, als je dicht bij een snelweg, fabriek of akker woont.
Als je na deze zes à zeven jaar toch je zonnepanelen wilt laten reinigen zijn er twee opties, het laten reinigen door een professional of zelf reinigen.
Als je ervoor kiest om je zonnepanelen te laten reinigen door een professional, weet dan dat de prijzen sterk variëren. Gemiddeld kan je rekenen op een totaalprijs tussen de 100 en 150 euro. Natuurlijk hangt deze prijs af van een paar factoren.

Wil je jouw zonnepanelen liever zelf reinigen? Dat kan natuurlijk ook maar denk er dan aan dat je zonnepanelen bereiken vaak een moeilijkheid met zich meebrengen.
De producten dat je het beste gebruikt, is een zachte spons en osmosewater.
Osmosewater is sterk gereinigd en gezuiverd water dat geen schadelijke bestanddelen bevat.

Zonnepanelen

wil je meer weten over onze zonnepanelen aanbiedingen

Geachte klanten, Mars solar zal van 16 december tot 2 januari onbereikbaar zijn vanwege de feestdagen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Tot ziens in 2023