Skip links

Ook's nachts de zon in huis!

Uitstekend in combinatie met zonnepanelen!

thuisbatterijen

Dankzij een thuisbatterij produceer je jouw eigen groene energie.

Met een thuisbatterij is de cirkel van MARS SOLAR rond. In combinatie met onze zonnepanelen kan je jouw eigen stroom produceren, opslaan en gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om onafhankelijk te zijn van het net en te leven op jouw eigen opgewekte energie.

MARS SOLAR werkt alleen samen met de beste innovators op het gebied van lithium-ion batterijtechnologie. Je bent zeker dat je producten koopt van de hoogste kwaliteit!

Besparend

Een thuisbatterij slaat de energie op die je overdag produceert. Zo kan je 's avonds en 's nachts de opgeslagen energie gebruiken in plaats van elektriciteit te kopen van het elektriciteitsnet.

Verlaag je capaciteitstarief

Met een slimme aansturing van je batterij kan je ervoor zorgen dat de piek wordt verlaagd, zodat je niet extra gaat betalen.

123 thumbs up

Flexibel

Doordat je niet afhankelijk bent van je zonnepanelen, kan je ook s'nacht een wasje draaien en zo ben je dus flexibeler bij het gebruik van jouw energie.

Milieuvriendelijk

Doordat je meer van je zelf opgewekte zonne-energie kan gebruiken, verklein je elke dag je ecologische voetafdruk.

Een offerte bij MARS SOLAR

Lagere energiefactuur met een thuisbatterij

Zelf opgewekte stroom van uw zonnepanelen opslaan voor later gebruik? Een thuisbatterij biedt financiële voordelen.

Zonder thuisbatterij dekt u een zelfverbruik van 30-50 procent, beslist u om met een thuisbatterij te werken dan loopt dit makellijk op tot 80 – 100 procent.

Met een thuisbatterij verbruik je minder tot geen energie wat resulteert in een lagere elektriciteitsfactuur.

wil je meer weten over onze thuisbatterijen aanbiedingen

Thuisbatterijen, HOE WERKT DAT?

Die zonnecellen zijn gemaakt van silicium, een materiaal dat gaat trillen wanneer het in aanraking komt met zonlicht. Deze trillingen wekken een elektrisch veld op. Dit elektrische veld veroorzaakt een gelijkstroom van elektronen, die door een draad worden geleid en vervolgens naar een omvormer gaan.

Hier zitten we met een probleem: we hebben niet zoveel aan gelijkstroom. Je kan gelijkstroom vergelijken met een blikseminslag. Dat is niet zo efficiënt om je strijkijzer mee aan te zetten. De oplossing voor dit probleem? Een omvormer!

De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, die je dus wel kan gebruiken in huis. De wisselstroom gaat dan naar de meterkast en wordt verspreid door je huis.

Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kan het overschot worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Voor alle energie die je aan het elektriciteitsnet geeft krijg je een vergoeding: de zogenaamde injectievergoeding.

Veel gestelde vragen over thuisbatterijen.

Helaas heb je vanaf 1/04/2023 geen recht meer op een premie bij het plaatsen van een thuisbatterij. 

De thuisbatterijen worden aangesloten door onze experten. Jij hoeft hier niets voor te doen.

De expert zal de thuisbatterij aansluiten aan een omvormer en aan de elektriciteitskast. De thuisbatterij wordt normaal gezien aan de muur geïnstalleerd.

Jouw zonnepanelen wekken overdag energie op. In het geval dat de energie niet direct gebruikt wordt, wordt het opgeslagen op jouw batterij. Zo kan je de opgewekte stroom later consumeren.

Geachte klanten, Mars solar zal van 16 december tot 2 januari onbereikbaar zijn vanwege de feestdagen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Tot ziens in 2023