Skip links
Graphic- zonnepanelen in Gent: MARS SOLAR - Huawai

Thuisbatterijen: de 3 grootste voordelen

In de wereld van duurzame energie worden thuisbatterijen steeds populairder. Deze innovatieve technologieën stellen huiseigenaren in staat om zelf opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat het meest nodig is. Als jij overweegt om te investeren in een thuisbatterij, dan wil je waarschijnlijk weten welke voordelen deze beslissing met zich meebrengt.

MARS SOLAR maakt gebruik van de HUAWEI LUNA2000 thuisbatterij. Meer daarover lees je hier.

Hier zijn 3 belangrijkste voordelen van een thuisbatterij:

 

1. Bespaar op je energierekening

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van een thuisbatterij is het vermogen om te besparen op je energierekening. Met een thuisbatterij kun je overtollige zonne-energie opslaan die je zonnepanelen gedurende de dag produceren. In plaats van deze energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet tegen een lager tarief, slaat de thuisbatterij het op voor later gebruik. Op momenten dat je zonnepanelen minder of geen energie produceren, bijvoorbeeld ‘s avonds of op bewolkte dagen, kun je je opgeslagen energie gebruiken om je huis van stroom te voorzien. Hierdoor hoef je minder elektriciteit van het net te halen en kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten.

2. Premie thuisbatterij berekenen

Het aanschaffen van een thuisbatterij kan in sommige regio’s in aanmerking komen voor premies of subsidies. Deze financiële stimulans kan de initiële kosten van de thuisbatterij aanzienlijk verlagen, waardoor het een nog aantrekkelijkere investering wordt. Het is raadzaam om de beschikbare premies en subsidiemogelijkheden in jouw regio te onderzoeken. Je kunt ook gebruik maken van online tools om de premie voor jouw thuisbatterij te berekenen. Op deze manier kun je beter inzicht krijgen in de terugverdientijd van je investering en de uiteindelijke kosten.

Heb je moeite met het aanvragen van je premie? Hier kan je een makkelijke handleiding terugvinden!

 

3. De prijs van een thuisbatterij

Hoewel een thuisbatterij aanvankelijk een investering is, kan het op de lange termijn een waardevolle beslissing zijn. Door zelf opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat het meest nodig is, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en stijgende energieprijzen. Hierdoor kun je op de lange termijn flink besparen op je energiekosten. Bovendien zullen thuisbatterijen naar verwachting in de toekomst nog betaalbaarder worden naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en de vraag toeneemt.

Conclusie

In conclusie, een thuisbatterij biedt diverse voordelen, waaronder besparingen op je energierekening, mogelijke premies en subsidies, en een positieve invloed op de thuisbatterij prijs. Als je overweegt om over te stappen op duurzame energie en meer controle wilt over je energiegebruik, kan een thuisbatterij een slimme en waardevolle investering zijn.

Onze passie is zonneklaar: Jouw energie, onze expertise.