Skip links

Disney’s 82.000 Zonnepanelen

Wist je dat: Disney World in Florida een zonnepark heeft in de vorm van Mickey Mouse?

…en het is zelfs een paradijs voor wilde dieren, bijen en vlinders!

Zonnepanelen in Disney World

Tweederde van het zonnepark is zo ingericht dat verschillende dieren, waaronder verstuivers, zich hier thuis voelen. “We weten dat bestuivers veel voor ons doen, dus we proberen een fijne habitat voor ze te creëren”, zegt Rachel Smith, programmamanager voor natuurbehoud van Disney’s “Animals, Science and Environment-team”. Wij zijn in ieder geval erg blij om zo’n mooi zonnepark te zien!

Iets dichter bij huis is Disney ook bezig met mooie initiatieven: in het najaar van 2020 begon Disneyland Parijs met de bouw van een gigantische zonnepanelen-installatie op de parkeerplaats van het pretpark. Disneyland plaatste meer dan 46.000 zonnepanelen over meer dan 7.000 parkeerplaatsen. De bedoeling is om uiteindelijk meer dan 82.000 zonnepanelen te plaatsen over een oppervlakte van maar liefst 20 hectare. Het grootste deel van de zonnepanelen zal geplaatst worden boven de parkeerplaatsen, wat natuurlijk als bijkomend voordeel hebt dat de auto’s van bezoekers beschermd worden tegen het weer.

Een dorp aan energie

Disney geeft het goede voorbeeld

Het zonnepark van Disneyland Parijs zal, wanneer het af is, één van de grootste zonneparken in Europa zijn. Andere parken, zoals Pairi Daiza en de Efteling nemen ook stappen om schone energie te produceren. Pairi Daiza heeft geïnvesteerd in zo’n 62.750 zonnepanelen, en de Efteling in 12.000 zonnepanelen.

 

Bron: 

https://www.livekindly.com/disney-world-500000-solar-panels/

Ben je zelf ook geïnteresseerd in zonnepanelen? Doe hier de gratis energiescan!

Gratis energiescan

Onze passie is zonneklaar: Jouw energie, onze expertise.