Skip links

Wat is een G-nummer en waar vind je het? Een makkelijke gids!

Wat is een G-nummer?

Het G-nummer is het unieke identificatienummer van jouw zonnepaneelinstallatie.

Waar vind je jouw G-nummer?

Na de aanmelding van jouw zonnepanelen ontvang je een e-mail van Fluvius met dit nummer.

Geen e-mail ontvangen met G-nummer?

Heb je geen e-mail ontvangen met een G-nummer na de aanmelding? Geen zorgen, je kunt het nummer ook online vinden op jouw ‘Mijn Fluvius’-account. Ga naar het tabblad ‘Groene stroom’ en daar kun je het G-nummer terugvinden.

Belangrijk!

Je G-nummer is pas geldig nadat je een tweede e-mail van Fluvius hebt ontvangen waarin wordt bevestigd dat jouw aanmeldingsdossier is verwerkt. Het kan momenteel tot 6 maanden duren voordat je deze bevestigingsmail ontvangt.

Zolang je geen tweede bevestigingsmail hebt ontvangen en/of de status in jouw Mijn Fluvius-account ‘in verwerking’ is, kun je het G-nummer nog niet gebruiken.

Dit betekent dat je pas na ontvangst van de bevestigingsmail jouw premie kunt aanvragen. Als je dit eerder probeert, krijg je de melding: “Je PV-installatie voldoet niet aan de voorwaarden om recht te hebben op een premie of de aanmelding van je zonnepaneelinstallatie is nog niet goedgekeurd”.

Heb je de bevestigingsmail van Fluvius al ontvangen maar krijg je toch een foutmelding? Neem dan contact op met Fluvius via het nummer 078 35 35 34.

Toch nog hulp nodig?

Wilt het echt niet lukken? Neem dan contact met ons op via onze supportpagina.
We helpen je graag!

Onze passie is zonneklaar: Jouw energie, onze expertise.